Wonderwoud, landen in de natuur

Wonderwoud, landen in de natuur

Het Wonderwoud wordt, naast het Parkbos, de Vinderhoutse bossen en de Gentbrugse Meersen, de vierde groenpool rond Gent. Gentenaars krijgen nu al een voorsmaakje van wat het gebied te bieden heeft via de gloednieuwe website www.wonderwoud.gent!

Op het Oud Vliegveld in Lochristi wordt vanaf 2021 het Wonderwoud gerealiseerd. In het plan voor de groenpool wordt van de opgehoogde landingsbanen van het ‘Oud Vliegveld’ een dichtbegroeid ‘Wonderwoud’ met verborgen plekken, waterrijke natuur en speelse routes gemaakt. Net daarbuiten wordt open ruimte voorzien waarin plaats is voor landbouw, begroeide grachten en kleine bosjes. Het contrast tussen de open ruimte buiten en het dichte bos binnenin, maakt van het Wonderwoud een plek van bijzondere natuurbeleving. In afwachting van publieke toegankelijkheid, werd een website gebouwd waarop je het laatste nieuws over de ontwikkeling van de groenpool kan volgen. Het is dus nog even wachten tot je het bos in kan, maar binnenkort vlieg je al over het gebied, want dan laten we op www.wonderwoud.gent unieke luchtbeelden op je los.
Plan dus af en toe zeker al een bezoekje aan de website!

natuurbeleving
Contacteer ons
Reinhardt Strubbe projectcoördinator
Reinhardt Strubbe projectcoördinator
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.