Wijziging visserijbesluit

Wijziging visserijbesluit

Sinds 22/09/18 is er een wijziging van het visserijbesluit in werking getreden. De handhaving en de regels over het vervoer en bezit van vissen zijn sterk vereenvoudigd. Er is een lijst van 10 vissoorten welke je nog in bezit mag houden, vervoeren en gebruiken als aasvis. Op vraag van de hengelsector mag je voortaan geen leefnet meer gebruiken (behalve voor officiële wedstrijden); zo is een betere controle mogelijk op het meenemen van vissen. Snoekbaars wordt bijkomend beschermd door een maximummaat van 70 cm. Een hengelaar mag maximum nog 20 aasvisjes in bezit houden en vervoeren, waarvan 5 levende.

Raadpleeg het nieuwe Reglement Openbare Visserij (in 4 talen) op www.natuurenbos.be/beleid-wetgeving/natuurgebruik/visserij/wetgeving.

Alle info op www.natuurenbos.be/visserij.

visserij
Contacteer ons
www.natuurenbos.be/visserij
www.natuurenbos.be/visserij
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.