Wijziging visserijbesluit

Wijziging visserijbesluit

Sinds 22/09/18 is er een wijziging van het visserijbesluit in werking getreden. De handhaving en de regels over het vervoer en bezit van vissen zijn sterk vereenvoudigd. Er is een lijst van 10 vissoorten welke je nog in bezit mag houden, vervoeren en gebruiken als aasvis. Op vraag van de hengelsector mag je voortaan geen leefnet meer gebruiken (behalve voor officiële wedstrijden); zo is een betere controle mogelijk op het meenemen van vissen. Snoekbaars wordt bijkomend beschermd door een maximummaat van 70 cm. Een hengelaar mag maximum nog 20 aasvisjes in bezit houden en vervoeren, waarvan 5 levende.

Raadpleeg het nieuwe Reglement Openbare Visserij (in 4 talen) op www.natuurenbos.be/beleid-wetgeving/natuurgebruik/visserij/wetgeving.

Alle info op www.natuurenbos.be/visserij.

visserij
Contacteer ons
www.natuurenbos.be/visserij
www.natuurenbos.be/visserij
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!