Vlaamse overheid en BV's sporen Vlamingen aan om eens buitengewoon te doen

Vlaamse overheid en BV's sporen Vlamingen aan om eens buitengewoon te doen

Buitengewoon, da’s het thema van de nieuwe campagne die het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vandaag lanceert. Het doel? Vlamingen overtuigen om naar buiten te trekken, recht de natuur in. Vier BV’s - Adil El Arbi, Bilall Fallah, Julie Van den Steen en Staf Coppens - gaven het goede voorbeeld en beleefden een buitengewone dag in de Vlaamse natuur.

Wat een buitengewone zomer hebben we gehad. Zonneschijn à volonté. Eindeloze zomeravonden. Dagenlang boven de 25 graden. En het beste van al? Geen mens die binnen wachtte tot de zomer verdween. Nee, ’t was allemaal buiten te doen. ’t Was letterlijk buitengewoon.

Het zou toch jammer zijn als er aan die uitzonderlijke zomer een einde komt? Weer of geen weer, van onze natuur kan je elk seizoen genieten. Daarom lanceert het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vandaag de campagne ‘Buitengewoon’ die de Vlaming goesting doet krijgen om de natuur in te trekken.

4 BV’s namen de proef op de som en leefden zich uit in een buitengewone/gewone buitenactiviteit. Hollywoodregisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah gingen bevers spotten, MNM-presentatrice Julie Van den Steen werd helemaal zen aan de kust en Staf Coppens testte het blotevoetenpad met zijn kinderen en boekte er ineens een 1000-sterrenovernachting onder de blote hemel bij. 3 x 100 % geslaagd!

Daarnaast verschijnen er online en op sociale media banners en beelden met buitengewone slogans. Want zeg eens eerlijk: hoe lang is het geleden dat jij jezelf op een voetmassage in het gras getrakteerd hebt? Een dagtocht door de Sahara gemaakt hebt? Of van een gezellige picknick in de natuur genoten hebt? Gewoon buiten, of buitengewoon. In élk seizoen. Het wordt in ieder geval geen steekvlamcampagne die na een lanceermoment met veel bombarie doodbloedt, want de banners en socialmediacampagne blijven gedurende een lange tijd doorlopen.

Wat het ANB met de nieuwe campagne eigenlijk wil zeggen: iets buitengewoons doen, dat kan iedereen. En misschien had je net op dit moment een duwtje in de rug nodig om de deur achter je dicht te trekken en naar buiten te stappen. Alleen, met je partner, met vrienden, je kinderen of de hele familie, de Vlaamse natuur is een belevenis voor ons allemaal. Of het nu om te sporten, kamperen, dansen, picknicken, zingen, spelen, genieten of uitrusten is.

Meer info is te vinden op buitengewoon.natuurenbos.be.

natuurbeleving
Contacteer ons
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.