Trekveer Oude Schelde Appels klaar voor gebruik

Trekveer Oude Schelde Appels klaar voor gebruik

Vanaf vandaag kan je opnieuw door het volledig gebied ‘Oude Schelde Appels’ wandelen zonder dat je hiervoor een eind over de openbare weg moet. Je kan nu immers de overzet maken met het trekveer om zo de wandellus te vervolledigen. Op zaterdag 19 juni knipten boswachter Reinhart Cromphout (Natuur en Bos van de Vlaamse overheid) en Marius Meremans (schepen voor omgevingsvergunning van het lokaal bestuur Dendermonde) het lint door om het veer officieel te openen.

“We zijn blij om op een steenworp van het ‘grote’ veer over de Schelde nu ook het trekveer over de Oude Schelde te kunnen voorstellen. Dit op de locatie waar jaren geleden een brug lag die omwille van veiligheidsredenen afgebroken werd. Natuur en Bos is hier dus zeer fier op.”, aldus boswachter Reinhart Cromphout.

Het houten trekveer brengt je, maximaal met 4 personen tegelijkertijd, naar de andere zijde van de Oude Schelde. Het trekveer is eenvoudig te bedienen. Belangrijk is wel dat het veer een verplaatsingsdoel heeft, en dus geen speeltoestel is.

Het natuurgebied de Oude Schelde in Appels is een klein maar prachtig gebied dat heel wat wandelaars aantrekt. Je kan er een mooie wandeling maken waar vroeger, voor men in de 19e eeuw de Schelde heeft rechtgetrokken, de Schelde stroomde. Het is een oude Scheldemeander.

Er is eveneens een interactieve wandeling, waarbij je aan de hand van een aantal QR-codes meer uitleg krijgt over het gebied en zijn geschiedenis. Tijdens deze wandeling kom je ook het trekveer tegen. Je kan genieten van het prachtige zicht over de Oude Schelde en misschien zie je zelfs een bever opduiken tijdens je overvaart!

Alle info die je te zien krijgt tijdens de wandeling kan je ook terugvinden op de website van Natuur en Bos.

natuurbeleving
Contacteer ons
Reinhart Cromphout Boswachter Natuur en Bos
Marius Meremans Schepen Dendermonde
Reinhart Cromphout Boswachter Natuur en Bos
Marius Meremans Schepen Dendermonde
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!