Rozenfestival Coloma zet Nederland in de kijker

Rozenfestival Coloma zet Nederland in de kijker

Elk jaar in juni ontluiken in de rozentuin van Coloma meer dan 200.000 rozenkopjes. Er ontstaat een zee van kleur, een streling voor oog en neus. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Natuur en Bos organiseren elk jaar in juni samen het Rozenfestival van Coloma om de roos in de schijnwerpers te zetten.

Tweede editie in Coronatijd

In 2019 vond het eerste Rozenfestival plaats. Er werd een rozenmarkt gehouden, workshops en lezingen gegeven en er vond een rozenpicknick plaats. Het festival werd goed gesmaakt door het publiek. In 2020 ging het Rozenfestival niet door omwille van Corona. Dit jaar keert het festival terug, met een Coronaveilige editie.

Gluren bij de buren

Het jaarthema van het Rozenfestival is Nederland. Een openlucht foto-expo werd opgebouwd rond dit thema en kan je vanaf vandaag bewonderen in en rond de rozentuin. Fotografen van de Leeuwse fotoclub Pixleeuw kregen carte blanche, wat een boeiende kijk op ons buurland opleverde. Een sneak peak vind je in de bijgevoegde foto’s (zie laatste 3 foto’s). De expo kan je tot 20 augustus gratis bezoeken. Aan het kasteel vind je een boekje met het parcours van de expo en een woordje uitleg bij elke foto.

Lekkernijen tussen de rozen

Op 27 juni is het duimen voor goed weer, want dan worden de picknickdekens bovengehaald. Geniet met je bubbel van een gezellige picknick tussen de rozen in het park. Picknickmanden kan je vooraf bestellen op www.colomaspl.be en afhalen aan het kasteel tussen 11u en 13u. De manden zitten vol heerlijke streekproducten, aangevuld met enkele Nederlandse lekkernijen. Dat wordt dubbel genieten!

Meer info over het Rozenfestival vind je op www.rozenfestival.be.

natuurbeleving
Contacteer ons
Hilde Groenweghe Contact Natuur en Bos
Kristien Van Hecke Contact Sint-Pieters-Leeuw
Hilde Groenweghe Contact Natuur en Bos
Kristien Van Hecke Contact Sint-Pieters-Leeuw
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!