Kinderen van Basisschool De Sprong ravotten zich rot in de nieuwe speelnatuur van Kampveld

Kinderen van Basisschool De Sprong ravotten zich rot in de nieuwe speelnatuur van Kampveld

Je kon ze van ver horen woensdagmorgen 14 oktober. Kinderen van het eerste leerjaar van Basisschool De Sprong ravotten zich rot in de nieuwe speelnatuur van Kampveld! De kinderen werden uitgedaagd met verschillende opdrachten, konden takken verdienen en proberen om het mooiste kamp te bouwen.

Kampen bouwen, in bomen klimmen … wie heeft daar geen mooie herinneringen aan? Kinderen moeten vrij kunnen spelen in het bos en in de natuur. Het is goed voor hun gezondheid, motoriek, concentratievermogen en zoveel meer. Kristof Benoot, directeur VBS De Sprong: “ Alle klassen trekken in de Week van het Bos naar buiten. Ze ruiken als het ware de bomen en kinderen herleven in de gezonde buitenlucht. De educatieve pakketten zijn zeer uitgebreid en enorm bruikbaar. Het sluit aan bij de leefwereld van de kinderen en het nieuwe leerplan waar we de totale ontwikkeling van de kinderen voorop zetten.”

Met het speelbos in het Kampveld in Waardamme brengt Natuur en Bos de natuur dichterbij en kunnen kinderen van 's morgens vroeg tot ’s avonds laat ravotten en spelen en ook écht kind zijn. Het speelbos is aangelegd met heuvels die deels beplant zijn. Een totempaal, dieren in prachtig houtsnijwerk, loopplanken, houten speelpaddenstoelen, een kamp… prikkelen de fantasie en zorgen voor ontspanning en avontuur in de natuur! Het speelbos sluit mooi aan bij de speelnatuur en het speelpleintje van Oostkamp.

Kom je dit uniek plekje speelnatuur ook ontdekken? Het speelbos is gemakkelijk bereikbaar via de parking aan het Dorpsplein in Waardamme. Je kunt een bezoek aan het speelbos makkelijk combineren met de Kampveldwandelroute dwars door het natuurgebied Kampveld (9km).

Neem zeker ook een kijkje op www.natuurenbos.be/week-van-het-bos, daar vind je tal van activiteiten en wacht een uniek educatief pakket voor de lagere school én voor de kleuters

natuurbeleving
Contacteer ons
Regine Vanallemeersch Gebiedscommunicatie Natuur en Bos
Regine Vanallemeersch Gebiedscommunicatie Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert bijna 45.500 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal ruim 87.000 hectare bos of natuurgebied.