Ontdek de nieuwe speelzone in de Duinbossen van De Haan!

Ontdek de nieuwe speelzone in de Duinbossen van De Haan!

De Duinbossen van De Haan hebben er een nieuwe attractie bij: De Slierberg!
De voorbije jaren werd in samenwerking met gemeente De Haan de speelzones Vossenhol’ en ‘Wonderbos’ serieus onder handen genomen en ingericht met heel wat natuurlijke speelelementen.
Deze kennen een groot succes, dus werd het hoog tijd om de derde en laatste speelzone feestelijk te openen. Waar eerst de kleinsten naar hartenlust konden ravotten, komen nu de grote rakkers aan de beurt en is er een heus avonturenparcours.
Zo heeft elk deel van het Duinbos nu een prachtig ingerichte speelzone waar elk kind zich volledig kan uitleven.

Op zondag 31 maart werd de nieuwe speelzone in de Duinbossen van De Haan feestelijk geopend.
Nadat de kindergemeenteraad de naam van de nieuwe speelzone onthulde en de overheden hun plechtig woordje deden, kon de speelzone ingespeeld worden aan de hand van bos-olympische spelen, nagelkloppen, workshops boomklimmen voor kinderen en uiteraard ook het ontdekken van het avonturen parcours.
 

natuurbeleving
Contacteer ons
Jeremy Demey boswachter Natuur en Bos
Evy Dewulf regiobeheerder Natuur en Bos
Tom Museeuw Jeugddienst De Haan
Dave Hendrickx milieudienst De Haan
Jeremy Demey boswachter Natuur en Bos
Evy Dewulf regiobeheerder Natuur en Bos
Tom Museeuw Jeugddienst De Haan
Dave Hendrickx milieudienst De Haan
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.