Nieuwe 100% Natuurloop Gaasbeek - Groenenberg Sporten in een uniek en feeëriek kader

Nieuwe 100% Natuurloop Gaasbeek - Groenenberg Sporten in een uniek en feeëriek kader

Het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen openden op zondag 23 september in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw en Lennik een gloednieuwe 100% natuurloop.
De 100% natuurlopen vormen een permanent parcours dat lopers langs unieke natuur in Vlaanderen brengt. Het parcours in Gaasbeek – Groenenberg is de vijfde 100% natuurloop in Vlaams-Brabant. Bedoeling is om mensen al sportend dichter bij de natuur te brengen.

Gezonde lucht tanken in het groen

Natuur maakt mensen gezonder, dat is duidelijk bewezen en dat ook sporten goed is voor het lichaam, staat al lang niet meer ter discussie. Het stond dus in de sterren geschreven dat deze twee sectoren elkaar zouden ontmoeten. De ontwikkeling van deze natuurloop, is een mooi resultaat van die samenwerking. Natuurlopen zijn permanente uitgestippelde looproutes dwars door prachtige Vlaamse natuur.

“We zijn enorm verheugd dat we deze unieke natuurloop aan het aanbod kunnen toevoegen. Het unieke kader van de historische kasteelparken in de groene rand maakt dat deze natuurloop op de bucketlist van iedere loper zou mogen staan!“, zegt Wim De Maeyer, Regiobeheerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos. “We zijn dan ook enorm verheugd over de nauwe samenwerking met de gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw en Lennik voor de realisatie van deze prachtige natuurloop!

Natuurloop Gaasbeek - Groenenberg

In de kasteelparken van Gaasbeek en Groenenberg gaan natuur, cultuur en geschiedenis hand in hand en de natuurlopen laten je kennismaken met deze twee prachtige parken in de Vlaamse groene rand rond Brussel.

De groene lus van 4,5 km leidt de loper doorheen het Park van Gaasbeek, vooral gekend voor zijn kasteel en museumtuin, terwijl de blauwe lus van 4,6 km dan weer het verrassende park Groenenberg doorkruist. Je kan beide lussen uiteraard combineren en de inspanningen worden zeker en vast beloond met prachtige zichten!

Sport ligt in onze Natuur

Met deze slogan wensen het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen verder in te zetten op het sportief en recreatief medegebruik van onze mooie natuur- en bosgebieden. Uiteraard wordt hierbij steeds rekening gehouden met de draagkracht van het gebied.

“De natuurlopen leveren alvast het bewijs dat sport en (Europese top)natuur hand in hand kunnen gaan. We willen de mensen dan ook meegeven dat ze in een uniek kader aan het sporten zijn”, aldus Hilde Robeyns, coördinator promotiedienst bij Sport Vlaanderen.

In de komende jaren plannen het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen nog verschillende 100% natuurlopen.

natuurbeleving
Contacteer ons
Lieven Lanszweert Dienst Communicatie Agentschap voor Natuur en Bos
Hilde Robeyns Coördinator promotiedienst Sport Vlaanderen
Lieven Lanszweert Dienst Communicatie Agentschap voor Natuur en Bos
Hilde Robeyns Coördinator promotiedienst Sport Vlaanderen
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.