Nieuw filmpje Landschapspark Bulskampveld toont prachtige natuur

Nieuw filmpje Landschapspark Bulskampveld toont prachtige natuur

Natuur en Bos en Provincie West-Vlaanderen presenteren promofilmpje

Verveling slaat nooit toe in het Landschapspark Bulskampveld. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is... er valt altijd wel iets te beleven! Het Landschapspark Bulskampveld is ook een bosrijk gebied met heel wat Europese topnatuur! Om de natuurwaarden en natuurbeleving van het gebied in de kijker te zetten, sloegen Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Provincie West-Vlaanderen de handen in elkaar voor een filmpje van dit landschapspark.

Het Landschapspark Bulskampveld is maar liefst 90 km² groot. De Europese topnatuur, de unieke landschappen en het erfgoed vormen dan ook dé bestemming bij uitstek voor en dagje ontspannen in het groen.

Er zijn kilometers 150 kilometer fiets- en wandelpaden om op verkenning te gaan in dit enorme gebied, dat zich uitstrekt over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. 20 picknickplaatsen midden de natuur zorgen voor rustpunten voor wandelaars en fietsers.

“Het gebied leent zich perfect om de hele familie op stap te gaan. Zo zijn er reeds drie avontuurlijke speellussen voor kinderen ingericht in het kader van Expeditie Bulskampveld: in provinciedomein Bulskampveld, in Wingene en Kruiskerke. In de loop van 2020 komen er ook in Oostkamp en Sint-Maria Aalter nog wandellussen van 2,5 kilometer met speelnatuur bij”, zegt voorzitter van het Landschapspark Jurgen Vanlerberghe.

Geniet alvast van het filmpje en plan je volgende natuuruitje.

Het samenwerkingsverband Landschapspark Bulskampveld bestaat sinds 2009 uit volgende partners: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Oostkamp, Beernem, Wingene, Ruiselede en Aalter, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vlaamse Landmaatschappij, het Regionaal Landschap Houtland, WESTTOER apb, Toerisme Oost-Vlaanderen, Natuurpunt, Agentschap Onroerend Erfgoed, Wandelclub Beernem, Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond en Landelijke Gilden.

Meer info

natuurbeleving
Contacteer ons
Jurgen Vanlerberghe Gedeputeerde voor milieu, natuur en landschap
Jurgen Vanlerberghe Gedeputeerde voor milieu, natuur en landschap
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert bijna 45.500 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal ruim 87.000 hectare bos of natuurgebied.