Minister Schauvliege ondersteunt parken en buurtnatuur met 450.000 euro

Minister Schauvliege ondersteunt parken en buurtnatuur met 450.000 euro

Projectoproep Natuur in je Buurt beloont 9 provinciale laureaten

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege maakte vandaag de laureaten van de Vlaamse projectoproep Natuur in je Buurt bekend. Minister Schauvliege reserveerde in het kader van het programma Natuur in je Buurt van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) 450.000 euro voor duurzame groenprojecten in Vlaanderen.

Een professionele jury kende aan negen provinciale laureaten 50.000 euro toe voor de uitwerking van hun project voor meer en beter groen in een verstedelijkte omgeving.

In de Provincie Antwerpen zijn de gelukkigen de projecten ‘Blauwgroen PARK SOORT NATUURlijk!’ in Kontich en de vergroening van het marktplein als ‘sluitstuk van een groen dorpscentrum’ in Vorselaar. In de provincie Vlaams-Brabant valt het project ‘Natuurlijk avontuurlijk! Groene speelkansen’ in Hoegaarden in de prijzen. In West-Vlaanderen mogen de projecten ‘Speelbos Otegem’ in Zwevegem en ‘Landschapspark Noordlaan’ in Torhout op steun van de minister rekenen. In de Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt de minister het project ‘Zonnebloempark’ van de stad Gent en ‘Landschapspark Belzele-Overdam’ van de gemeente Evergem. In de provincie Limburg gaat de steun naar de projecten ‘Ontdek kasteelpark Fauconval: het groene eiland van Kortessem’ en ‘Duurzaam behoud van oude bomen binnen stedelijke omgeving’ van de stad Hasselt.

Met de projectoproep Natuur in je Buurt wil ik lokale besturen aanzetten om met kwaliteitsvolle, innovatieve groenprojecten van Vlaanderen een leefbare, groene regio te maken, zegt Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege. Alle laureaten van dit jaar pakken bijzonder actuele uitdagingen aan. Dat maakt van deze editie van de projectoproep een uitermate interessante editie, aldus minister Schauvliege.

Meer informatie:

  • Persinfo: Marie-Laure Vanwanseele – woordvoerder – 0499 86 51 58
  • Informatie over de projectoproep en de ingediende projecten: Agentschap voor Natuur en Bos -
    02 553 81 02 – vragen naar Dieter Cuypers

 

subsidies
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!