Iedereen naar buiten gewoon. Het is Week van het Bos!

Iedereen naar buiten gewoon. Het is Week van het Bos!

Week van het Bos van 14 tot en met 21 oktober

‘Ravot je rot’ is dit jaar het thema van de Week van het Bos. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever. De focus ligt dit jaar nog meer dan anders op de scholen.

Zo zorgen we voor twee educatieve pakketten, één voor de lagere graden (5 tot 8 jaar) en één voor de hogere (9 tot 12 jaar). Kan je met de klas niet naar het bos, dan breng je het bos toch gewoon naar de klas. De opdrachten kunnen ook op een groene speelplaats of in een turnzaal worden uitgevoerd. De jongsten maken kennis met Pelle de koperwiek, Pluim de eekhoorn en Prik de egel. Ze ontdekken hoe snel, slim en creatief deze dieren zich dagelijks moeten tonen om te overleven in het bos. Onder het waakzame ook van quizmaster Pienter testen de oudere leerlingen hun ravot-vaardigheden én hun natuurkennis in de ravot-je-rot quiz.

Door een aantal opdrachten te vervullen kunnen de leerlingen van de deelnemende klassen een cool ravot-je-rot gadget krijgen en maken ze bovendien kans op een prachtige prijs, een bosexcursie op 15 november in het gezelschap van de Helden van Ketnet!

Op zoek naar leuke activiteiten in de herfst?

Wil je graag deelnemen aan een activiteit? Dat kan! Via de activiteitenpagina op de Week van het Bos kan je op een makkelijke manier een aantal leuke activiteiten in de buurt zoeken. Er gaan in deze periode veel wandelingen door maar evenzeer grotere publieksactiviteiten en –evenementen. Denk maar aan film in het Bos in Blaasveldbroek op 13 oktober, bosplezier in de Duinengordel op 17 oktober, de Dag van het Zoniënwoud op 21 oktober, Week van het Bos in Drongengoed op 21 oktober, Wandelboomwandeling in Wijnendalebos op 21 oktober, …

Doe iets buitengewoons!

Maar vooral: trek er op uit! Met de campagne Buitengewoon wenst het Agentschap voor Natuur en Bos de Vlaming goesting te geven om de natuur te ontdekken en beleven. Er valt in elk seizoen iets te beleven in onze natuur. Trek dus de deur achter je dicht en stap naar buiten. Alleen, met je partner, met vrienden, je kinderen of de hele familie, de Vlaamse natuur is een belevenis voor ons allemaal. Of het nu om te sporten, kamperen, dansen, picknicken, zingen, spelen, genieten of uitrusten is.

Want zeg eens eerlijk: hoe lang is het geleden dat jij jezelf op een voetmassage in het gras getrakteerd hebt? Een dagtocht door de Sahara gemaakt hebt? Of van een gezellige picknick in de natuur genoten hebt?

Doe dus iets buitengewoons en ga … gewoon naar buiten. Er is voor elk wat wils te beleven in onze natuur!

natuurbeleving
Contacteer ons
Lieven Lanszweert Dienst communicatie, Agentschap voor Natuur en Bos
Filip Hubin Accountmanager beleving, Agentschap voor Natuur en Bos
Lieven Lanszweert Dienst communicatie, Agentschap voor Natuur en Bos
Filip Hubin Accountmanager beleving, Agentschap voor Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.