Ho ho ho, doe jezelf een kerstboom cadeau

Ho ho ho, doe jezelf een kerstboom cadeau

Waarom ‘O denneboom’ zingen maar een spar of nepexemplaar in huis halen? Kom naar de kerstboomactie in Duinengordel en vier deze kerst met een echte dennenboom!

Duinengordel is een natuurgebied van bijna 3000 ha met een kern van heide en duinen omgeven door dennenbossen. Via natuurbeheerwerken wordt ervoor gezorgd dat de typische duinen en de heide niet opnieuw in bos veranderen. Doorheen het jaar zorgen scholen en jeugdgroepen ervoor dat de jonge dennen worden uitgetrokken, maar ook jij kan een handje helpen.

Verricht dit jaar een goede kerstdaad en kom op zaterdag 15 december van 9u30 tot 12u00 dennetjes trekken. Nadien krijg je gratis een exemplaar naar keuze mee naar huis. Een den van Duinengordel ziet er lichtjes anders uit dan de kerstboom die we kennen, maar is hip, duurzaam gerecycled en als je hem zelf uitdoet helemaal selfmade.

Om het knus en gezellig te houden worden chocomelk en wafels voorzien. Je zorgt zelf voor het transport van je den, handschoenen, een spade, aangepaste kledij en waterdicht schoeisel.

Heb je interesse, schrijf je dan in via info@duinengordel.be en krijg zo meer praktische info. Wees er snel bij want vol is vol.

Opgelet, zaken weghalen uit natuurgebieden is doorgaans verboden en deze actie is dan ook een eenmalig evenement.

 

natuurbeheer
Contacteer ons
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.