Fikse boete voor landbouwer uit Beveren die natuurwetgeving overtrad

Fikse boete voor landbouwer uit Beveren die natuurwetgeving overtrad

De natuurinspectie verbaliseerde in 2017 een landbouwbedrijf uit Beveren voor het gebruik van pesticiden in natuurgebied. De landbouwer had meer dan 500 m perceelsranden en sloten met pesticiden bewerkt. De man bleek al eerder te zijn veroordeeld voor gelijkaardige feiten door de Afdeling Handhaving Omgeving, een bestuurlijke beboetingsentiteit van het Vlaams Gewest. De initiële boete voor de feiten uit 2017 bedroeg 16.292 euro, wat teruggebracht werd tot 7.325 euro. Naast deze boete riskeert de man ook een deel van de landbouwsubsidies die Europa geeft als steunmaatregelen aan de Landbouw te moeten terugbetalen. Concreet gaat het over de ‘vergroeningspremie’ die landbouwers standaard krijgen als ze voldoen aan vergroeningsmaatregelen om het landbouwlandschap met haar natuurelementen intact te houden. Natuur en Bos benadrukt het belang van het correct naleven van de natuurwetgeving. Overtreders zullen bestraft worden.

natuurinspectie
Contacteer ons
Jeroen Denaeghel Woordvoerder Natuur en Bos
Jeroen Denaeghel Woordvoerder Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!