Digitale indiening en behandeling van de omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten en vegetatiewijzigingen

Digitale indiening en behandeling van de omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten en vegetatiewijzigingen

Sinds 1 augustus 2018 is de de socio-economische vergunning geïntegreerd in de omgevingsvergunning en wordt er gesproken over een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten. Ook de vergunning voor het wijzigen van kleine landschapselementen of voor het wijzigen van vegetaties werd in deze procedure geïntegreerd.

Indien deze vergunning deel uitmaakte van een omgevingsproject (stedenbouwkundige handelingen of exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten), was een digitale indiening van deze vergunningen reeds mogelijk, via het opladen van een aantal PDF-documenten. Betrof de aanvraag echter louter een vergunning voor kleinhandelsactiviteiten of vegetatiewijzigingen, moest deze op papier ingediend worden. Hierin komt nu verandering!

Vanaf 15 januari 2019 kunnen ook deze aanvragen digitaal ingediend worden via www.omgevingsloketvlaanderen.be. Hierbij wordt, net als bij de andere aanvragen vanaf dan ook gevraagd om een aantal velden met gestructureerde informatie in te vullen. Aanvragen voor Vlaamse of provinciale projecten moeten zelfs digitaal worden ingediend.

Vervolgens zal elke aanvraag, of deze op papier dan wel digitaal werd aangevraagd, digitaal behandeld worden (via dit loket). Dit betekent dat de gemeenten de na 15 januari op papier ingediende aanvragen zullen moeten opladen in het omgevingsloket.

Je vindt de aanvraagformulieren hier.

vergunningen
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!