Digitale indiening en behandeling van de omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten en vegetatiewijzigingen

Digitale indiening en behandeling van de omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten en vegetatiewijzigingen

Sinds 1 augustus 2018 is de de socio-economische vergunning geïntegreerd in de omgevingsvergunning en wordt er gesproken over een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten. Ook de vergunning voor het wijzigen van kleine landschapselementen of voor het wijzigen van vegetaties werd in deze procedure geïntegreerd.

Indien deze vergunning deel uitmaakte van een omgevingsproject (stedenbouwkundige handelingen of exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten), was een digitale indiening van deze vergunningen reeds mogelijk, via het opladen van een aantal PDF-documenten. Betrof de aanvraag echter louter een vergunning voor kleinhandelsactiviteiten of vegetatiewijzigingen, moest deze op papier ingediend worden. Hierin komt nu verandering!

Vanaf 15 januari 2019 kunnen ook deze aanvragen digitaal ingediend worden via www.omgevingsloketvlaanderen.be. Hierbij wordt, net als bij de andere aanvragen vanaf dan ook gevraagd om een aantal velden met gestructureerde informatie in te vullen. Aanvragen voor Vlaamse of provinciale projecten moeten zelfs digitaal worden ingediend.

Vervolgens zal elke aanvraag, of deze op papier dan wel digitaal werd aangevraagd, digitaal behandeld worden (via dit loket). Dit betekent dat de gemeenten de na 15 januari op papier ingediende aanvragen zullen moeten opladen in het omgevingsloket.

Je vindt de aanvraagformulieren hier.

vergunningen
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.