Denk mee over een toegankelijk Bruwaanbos en Parochieveld

Denk mee over een toegankelijk Bruwaanbos en Parochieveld

Recent werd een nieuwe toegankelijkheidsregeling opgemaakt voor het Bruwaanbos en het Parochieveld, gelegen in Ruiselede en Aalter. Natuur en Bos informeert de bezoekers hierover en staat open voor vragen en suggesties over deze toegankelijkheidsregeling.

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid streeft ernaar om iedereen een plekje te geven in haar bossen en natuurgebieden. Het bos is er uiteraard in de eerste plaats voor de planten en dieren die er thuishoren. Maar ook natuurliefhebbers, sportievelingen, gezinnen en vele anderen willen we laten genieten van het bos. Om zowel het behoud van de natuur als de recreatie in goede banen te leiden, maken Natuur en Bos en de gemeente als beheerders van dit gebied, een nieuwe toegankelijkheidsregeling op.

Het Bruwaanbos wordt beheerd door Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. Het Parochieveldbos is in beheer bij de gemeente Ruiselede. Deze beide gebieden samen vormen één aaneengesloten wandelgebied van 35 hectare groot. Beide gebieden maken deel uit van het Landschapspark Bulskampveld, het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen. Je kan het gebied te voet ontdekken via het Bruwaanpad of spelenderwijs via de expeditielus. Dwars door het gebied loopt een ruiterpad en voor ravottende kinderen is er een speelzone voorzien. Met wat geluk kan je op een strenge winterdag je schaatsen even uittesten op de schaatsvijver.

Het volledige ontwerp van de nieuwe toegankelijkheidsregeling voor het Bruwaanbos en het Parochieveld ligt tot 06/04/2020 ter inzage bij

  • De gemeente Ruiselede: Markt 1, 8755 Ruiselede en de gemeente Aalter: Europalaan 22, 9880 Aalter
  • In de kantoren van Natuur en Bos in het Vlaams Administratief Centrum te Brugge: VAC West-Vlaanderen, Koning Albert I-laan 1/2 bus 74, 8200 Brugge - Tel 02 553 81 02
    anb@vlaanderen.be
  • De website van het Bruwaanbos: www.natuurenbos.be/bruwaanbos

Met vragen, opmerkingen en suggesties kan u terecht via e-mail bij boswachter Bart Roose op bart.roose@vlaanderen.be

Contacteer ons
Bart Roose Boswachter Natuur en Bos
Bart Roose Boswachter Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.