De wilde hyacint is opnieuw de topact voor de tweede editie van het hyacintenfestival

De wilde hyacint is opnieuw de topact voor de tweede editie van het hyacintenfestival

De wilde hyacint: één klein wondermooi kwetsbaar bloempje.

Als ze met velen zijn, kunnen  ze een bos omtoveren tot een magisch paars tapijt en hun fans betoveren. En die magie betovert fans van over de hele wereld. We mogen trots zijn op dit uniek stukje topnatuur.

Zelfde succesformule met een extra boodschap

Met het hyacintenfestival ligt de focus op de mensen wegwijs maken naar en in het bos. Bewust maken dat er misschien een prachtig bos vlak bij hen ligt waar de hyacinten bloeien, en bewust maken van het unieke ervan, en ja, ook vragen om de bloemetjes te respecteren. Maar dit jaar willen we de mensen ook bewust maken van de manier waarop ze naar het bos gaan en dan zeker naar het Hallerbos.

Zelfde hoofdpodium ‘het Hallerbos’ nu nog beter bereikbaar

Even enkele cijfers van vorig jaar vanonder het stof halen: 44 actieve vrijwilligers in het Hallerbos. En alleen al in april 2017 111.000 unieke bezoekers op de website www.hallerbos.be. Bovendien namen 17000 mensen de pendelbus van De Lijn die het centrum en station van Halle verbond met het Hallerbos.

Voor 2018 zetten het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Halle nog meer middelen in:

 • Extra shuttlebussen
  Ook dit jaar financiert de stad Halle de shuttlebus tijdens het weekend. Deze vertrekt aan het station van Halle, op de Welkomstlaan en aan de extra halte Arkenvest/Basiliekstraat en brengt je helemaal gratis tot op de Achtdreven in het bos. Dichter bij de bloemen geraak je niet!
  Data: 14, 15, 21, 22, 28, 29, 30 april en 1 mei 2018
  Frequentie: Elk half uur van 9u tot 20u
  Blijft: De Vlasmarktdreef zal tijdens de weekends  opnieuw afgesloten worden voor alle verkeer. Enkel de shuttlebus mag door. Mindervaliden en groepen met touringcars worden echter niet vergeten, zij zullen wel kunnen parkeren op de Achtdreven.

  Nieuw: Halle wordt hyacintenstad Halle - de pendelbus rijdt frequenter en stopt ook aan het centrum zodat bezoekers er een geweldig daguitstap van kunnen maken
   
 • Of stap op de fiets en volg de bewegwijzerde route van het station naar het bos.
  Geen fiets ter beschikking? Huur er één bij het fietspunt op het Stationsplein.

  Weekdagen & 1 mei van 11u tot 19u, weekends van 9u tot 17u.
  Prijs: 15 euro per fiets.
  Reserveren is mogelijk via fietspunt.halle@groepintro.be
   
 • NMBS werkt mee
  Ook met de trein komen is een prima idee. NMBS biedt dit jaar voor het eerst een voordelige B-Dagtrip 'Hyacintenfestival met huurfiets' aan. Tijdens het weekend kan je dan weer gebruikmaken van het Weekendbiljet, waarmee je aan -50% H/T naar Halle reist.

  Kijk op nmbs.be/hyacintenfestival voor alle info, voorwaarden en aankoop van de biljetten.
   
 • Kom je toch met de auto: via afrit 21 Halle, geraak je gemakkelijk aan parking 1 (Hogebermweg) en parking 11 (Houtveld). Opgepast: de plaatsen zijn hier beperkt.
   
 • In het bos zelf kan je de bewegwijzerde hyacintenwandelingen volgen zodat je zeker de mooiste stukken hebt gezien.
   
 • Opnieuw een 40-tal vrijwilligers die de bezoekers tijdens de drukke weekends verder helpen in het Hallerbos.
   
 • Heb je honger of dorst gekregen van al dat wandelen? Haal de krant ‘Halle, Hyacintenstad’ en ontdek het aanbod van onze handelaars. De shuttlebus stopt in het centrum, dus ideaal om even de stad in te trekken om je bezoek af te sluiten.

Steun de hyacinten van het Hallerbos

We hebben vorig jaar de eerste editie van het hyacintenfestival gehad waarbij de stad Halle en het Agentschap voor Natuur en Bos extra inspanningen hebben gedaan met oog voor het Hallerbos en met oog voor de bezoeker. Het mobiliteitsplan wierp meteen zijn vruchten af en dat willen we verduurzamen.

Tegelijk kregen boswachters en vrijwilligers vorige editie van heel wat toeristen de vraag: moeten we niets betalen voor de bus of de folder of de toiletten of ….? Kunnen we iets bijdragen?  Daarom bieden we nu dus de mogelijkheid om vrijblijvend bij te dragen. Het is een testproject echt gericht naar de bezoeker. Hoe het werkt kan je zelf ervaren via steun.hyacintenfestival.be.

Contacteer ons
Filip Hubin Agentschap voor Natuur en Bos
Filip Hubin Agentschap voor Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.