Dag van de Museumtuin van Gaasbeek op zondag 12 september

Dag van de Museumtuin van Gaasbeek op zondag 12 september

Op zondag 12 september opent de Museumtuin van Gaasbeek de poort voor iedereen. Geniet er van de prachtige leivormen, bloemen, boomgaarden, het heerlijke fruit, het schitterende uitzicht en gratis rondleidingen de hele dag door.

Een kasteeltuin met groene toptechnologie 

De Museumtuin van Gaasbeek werd ongeveer 25 jaar geleden door Natuur en Bos aangelegd in het park van Gaasbeek. Het is een tuin naar voorbeeld van kasteeltuinen rond 1900. Daarnaast is de tuin ook een ode aan de fruittelers uit de streek in deze periode. Zij waren toen echte wereldtop. Van heinde en ver komen buitenlandse en binnenlandse toeristen de impressionante collectie leivormen bewonderen in de Museumtuin. In september hangt het fruit rijkelijk aan de bomen. Het ideale moment om de tuin te bezoeken.

Dag van de Museumtuin  

Op zondag 12 september, Open Monumentendag, kan je de Museumtuin gratis bezoeken. Omdat de capaciteit beperkt is, moet je wel een gratis ticket reserveren via museumtuin.i-reserve.net. Je bent welkom van 10u tot 17u. De hele dag door kan je gratis rondleidingen volgen. Stel al je vragen over tuinieren en proef van het fruit uit de tuin. Of geniet gewoon van een drankje in de serre terwijl je de prachtige planten en bloemen bewondert. Ook het schitterende uitzicht op het Pajottenland en het Kasteel van Gaasbeek vanuit de siertuin is een bezoek meer dan waard.

Adres: Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek 

Meer info over de Museumtuin: www.museumtuingaasbeek.be  

natuurbeleving
Contacteer ons
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!