Coachen in de natuur: naar een loopbaan die in je natuur ligt

Coachen in de natuur: naar een loopbaan die in je natuur ligt

Natuur kan een essentieel verschil maken in de loopbaan van een werknemer of zelfstandige. Met die verrassende boodschap komt het Agentschap voor Natuur en Bos. Het loopbaancentrum coachen in de natuur wil de Vlaming helpen in het ontwikkelen van zijn/haar carrière met de natuur als inspiratiebron. Met loopbaancheques kunnen mensen zich laten coachen in een natuurlijke omgeving en zo tot betere inzichten komen. 

Shinrin-yoku is Japans voor ‘bosbad’. Enkele maanden geleden kwam deze Japanse trend  Vlaanderen binnengewaaid. Wie in Japan een bosbad neemt, gaat met alle zintuigen wandelen in de natuur om er nadien weer sterker en herboren uit te komen. Die idee vinden we ook terug in het concept ‘coachen in de natuur’. Namelijk wandelen in het groen is inspirerend en rustgevend.

In het gloednieuwe en door de VDAB erkende loopbaancentrum van het Agentschap voor Natuur en Bos doe je dat zij-aan-zij met een erkende natuurcoach. Die is een ervaren loopbaanbegeleider en geeft professioneel advies bij fundamentele carrièrevragen.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Marleen Evenepoel, Administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos en coach binnen de Vlaamse Overheid, stelden vandaag in het Kluisbos het loopbaancentrum Coachen in de natuur  voor.

Het Agentschap voor Natuur en Bos wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de Vlaamse natuur. Omdat de natuur ook in het professionele leven een goede partner is, kan de Vlaming voortaan ook loopbaanbegeleiding volgen in de domeinen van het Agentschap voor Natuur en Bos.

‘Dankzij natuur besparen we als overheid jaarlijks vele miljoenen, denk aan gezondheidszorg en tewerkstelling’, legt minister Schauvliege uit. ‘Mensen die regelmatig in de natuur vertoeven, blijven gezond en hoeven niet thuis te blijven van het werk door ziekte’, verduidelijkt de minister.

Dan nog zal de vraag van sommigen zijn of een loopbaancentrum tot het takenpakket behoort van een Vlaamse administratie Natuur en Bos.

‘Absoluut’, zegt Marleen Evenepoel, Administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos stellig. ‘Dit loopbaancentrum raakt aan alle bevoegdheden van de Vlaamse Regering. Denk aan: gezondheid, welzijn, sport, werk, economie, … En de verbindende factor is natuur.’

‘Onze 80.000 hectare bos en natuurgebied zijn, behalve een topbestemming voor recreatie en vrijetijdsbesteding, een uitstekende partner in het professionele leven. Het zou overkomen als schuldig verzuim als we de natuur die rol niet zouden laten spelen’, besluiten minister Schauvliege en Marleen Evenepoel.

Coachen in de natuur is door de VDAB erkend, je kan er betalen met loopbaancheques.

www.coachenindenatuur.be

natuurbeleving
Contacteer ons
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.