Bosland decor voor nieuwste VTM-reeks Gina & Chantal: vanaf morgen op VTM GO

Bosland decor voor nieuwste VTM-reeks Gina & Chantal: vanaf morgen op VTM GO

Dit najaar brengt VTM de tragikomische reeks Gina & Chantal, die zich afspeelt in Bosland. Wie de gloednieuwe serie nu al wil ontdekken, kan vanaf donderdag 1 augustus terecht bij VTM GO. Op dit gratis online videoplatform kan men vanaf dan elke donderdag twee nieuwe afleveringen in preview bekijken.

Gina & Chantal: hoe schoner de schijn, hoe vuiler de was

Een villawijk in Bosland vormt het decor voor de nieuwe serie Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en dat een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn) en Eve (Tania Kloek), de beste vriendinnen van Gina.

Bosland, decor voor de nieuwste Vlaamse tv-reeks

De gemeenten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen vormen het toneel voor Gina en Chantal. Heel wat bekende - en soms minder bekende - locaties zijn er te zien. De verwachtingen zijn dan ook groot bij de Boslandpartners. Door Bosland in de Vlaamse woonkamers te vertonen wordt een enorm breed publiek bereikt: een meerwaarde. Mensen die het gebied vandaag nog niet kennen, zullen verwonderd zijn door de schoonheid. Inwoners of kenners zullen met fierheid kijken naar hun prachtige regio.

De Boslandpartners verwachten dan ook dat de tv-reeks een extra impuls zal geven aan het toerisme in het gebied. Een 'Gina & Chantal effect', zoals de reeks Katarakt had op Haspengouw. Via het kwalitatieve wandel- en fietsknooppuntennetwerk in Bosland kunnen heel wat plekjes uit de tv-reeks bezocht worden.

Bosland was al een sterk merk en zal mede dankzij deze samenwerking zijn naamsbekendheid verder uitbouwen. Het is nu aan de verschillende steden en gemeenten om dit samen uit te spelen in het belang van de hele streek en ten slotte ook de lokale inwoners. Het dagtoerisme maar ook het verblijfstoerisme zal wellicht een extra boost krijgen, bovenop de aandacht die het gebied vandaag al krijgt door o.a. de indrukwekkende fauna en flora en toeristische producten zoals het onlangs gelanceerde Fietsen door de Bomen.

Vanaf donderdag 1 augustus komen dus elke donderdag twee afleveringen van Gina & Chantal in preview op VTM GO, een platform met bijna 500.000 gebruikers.

natuurbeleving
Contacteer ons
Jeroen Clerix Projectcoördinator communicatie en participatie Bosland
Jeroen Clerix Projectcoördinator communicatie en participatie Bosland
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.