Bloeiende zomer in de Museumtuin van Gaasbeek

Bloeiende zomer in de Museumtuin van Gaasbeek

In juli en augustus vonden bezoekers meer dan ooit de weg naar de Museumtuin van Gaasbeek. Meer dan 8000 keer werd de tuin bezocht tijdens deze maanden. Het normale bezoekersaantal werd daarmee verdubbeld.

Omwille van de Coronacrisis kwam het seizoen traag op gang. De tuin ging enkele weken later open dan normaal en het toerisme stond nog op een laag pitje.

In de maanden juli en augustus keerde het tij voor de Museumtuin. Vakantieplannen vielen in het water en veel mensen gingen op staycation, op ontdekking in hun eigen streek. Er werd geprofiteerd van de mooie zomerdagen om de natuur in te trekken. Het aantal bezoekers in de Museumtuin steeg zienderogen.

Hilde Groenweghe, Natuurinvest / Natuur en Bos: “In juli telden we 4013 bezoekers in de tuin. In augustus waren dat er 4154. Dat is meer dan een verdubbeling van het normale aantal. We zijn heel blij dat de Coronacrisis mensen deed ontdekken dat er veel moois te zien is in eigen streek!”

De Museumtuin ligt in het park van Gaasbeek, waar je ook het Kasteel van Gaasbeek vindt. Dat kasteel sloot eind augustus de deuren voor een grondige jarenlange renovatie. Het park en de Museumtuin blijven tijdens die periode wel zoals normaal open.

Wim De Maeyer, Natuur en Bos: “Ook tijdens de renovatie van het kasteel willen we het park en de Museumtuin maximaal openstellen voor bezoekers. In de Museumtuin hangt het fruit nu rijkelijk aan onze prachtige collectie fruitbomen. Absoluut de moeite om tijdens deze nazomerdagen nog een kijkje te komen nemen!”

De Museumtuin is steeds open van mei tot en met oktober. Tijdens het weekend zijn er gratis rondleidingen voor individuele bezoekers. Ook groepen kunnen er terecht voor een rondleiding. Meer info op www.museumtuingaasbeek.be. Reservatie van je bezoek is verplicht via https://museumtuin.i-reserve.net/.

natuurbeleving
Contacteer ons
Hilde Groenweghe Natuurinvest / Natuur en Bos
Hilde Groenweghe Natuurinvest / Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert bijna 45.500 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal ruim 87.000 hectare bos of natuurgebied.