Benieuwd naar álle eco2eco projectresultaten, inzichten en praktische tips? Kom dan daar de Kennisdag 2019!

Benieuwd naar álle eco2eco projectresultaten, inzichten en praktische tips? Kom dan daar de Kennisdag 2019!

Bent u ook benieuwd naar alle eco2eco projectresultaten, inzichten en praktische tips? Kom dan zeker naar de Kennisdag eco2eco op 4 april 2019. We nemen u mee in alles wat we in drie jaar eco2eco gedaan, gezien en geleerd hebben over ‘kwaliteitshout uit topnatuur’ en hoe ecologie en economie in het bos hand in hand kunnen gaan. Ook de vertaling naar de dagelijkse praktijk komt aan bod. Kortom, voor iedereen met interesse in kwaliteitshout en biodiversiteit, is deze Kennisdag een absolute aanrader. Deelname is gratis!

Met een mix van lange en korte sessies die zowel binnen als buiten plaatsvinden, en met ruimte voor verdieping, belooft ook deze tweede en tevens laatste Kennisdag een bijzonder interessant evenement te worden. De dag is gevuld met workshops en presentaties over onder andere:

 1. bodemontwikkeling
 2. boomgericht bosbeheer
 3. verjonging onder scherm en bostracking
 4. wildbescherming
 5. kwaliteitshout en vermarkting
 6. duurzame exploitatiemogelijkheden
 7. en andere vormen van klimaatslim bosbeheer.

Daarnaast is er volop ruimte om allerlei mensen uit het werkveld te ontmoeten. Een uitgelezen kans dus om zowel inhoudelijk bijgepraat te worden en allerlei nuttige informatie en tips mee naar huis te nemen, áls bij te praten met vakgenoten en andere geïnteresseerden.

Waar en wanneer?

De locatie voor deze Kennisdag is de Volksabdij in Ossendrecht in West-Brabant (NL). Omringd door de nostalgie van deze abdij met haar sprekende ruimtes en prachtige omgeving met gevarieerde natuur, vertellen we hier het verhaal van drie jaar eco2eco. De kennisdag is op 4 april 2019.

Programma

Inmiddels is het programma nagenoeg rond. De tijdsindeling ziet er als volgt uit.

 • 09u00: inloop
 • 09u30: welkom en opening
 • 10u15: eco2eco in vogelvlucht
 • 12u00: lunch en netwerken in het restaurant
 • 13u45: ronde 1 workshops middag
 • 14u45: ronde 2 workshops middag
 • 15u50: plenaire afsluiting
 • 16u30: borrel en netwerken in het restaurant

Zodra de inhoudelijke invulling van de workshops definitief is, gaat de inschrijving open. Maar noteer de datum alvast in uw agenda. Alvast in vogelvlucht zien waar het binnen eco2eco om draait? Klik dan hier voor een kort filmpje.

Deelname is gratis!

natuurbeheer
Contacteer ons
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken.

Onder het motto ‘Meer, beter en samen', werkt Natuur en Bos samen met veel verschillende partners en creëert zo een groter draagvlak voor natuur. De deur staat open voor iedereen: van een grote multinational die bomen wil planten tot een lokale jeugdbeweging die in een stukje natuur wil kamperen. 

Natuur en Bos is de grootste groenbezitter in Vlaanderen. Het beheert 42.300 hectare eigen bossen, natuurgebieden en domeinen. Aangezien Natuur en Bos ook anderen helpt bij het beheren van anderen hun domeinen, beheert Natuur en Bos in totaal zo'n 80.000 hectare bos of natuurgebied.