Bellevuebos krijgt twee hondenlosloopzones en picknickzone

Bellevuebos krijgt twee hondenlosloopzones en picknickzone

Op de grens van de gemeenten Kortessem en Borgloon vind je het Bellevuebos. Hondenliefhebbers die graag hun hond laten loslopen in de natuur, kunnen vanaf nu ook hier terecht. Daarnaast kan je vanaf vandaag ook terecht in de nieuwe picknickzone.

Hondenzones

In de meeste natuur- en bosgebieden zijn honden welkom, maar ze moeten wel aan de leiband. Loslopende honden verstoren namelijk de natuur, denk maar aan het opschrikken van reeën en op de grond broedende vogels. Maar elke gezonde hond moet zich eens kunnen uitleven. Honden zijn sociale dieren die dolgraag met andere honden spelen. Daarom legt Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in veel van haar gebieden hondenzones aan. Zoals hier in Bellevuebos. “ Afgelopen winter hebben we in Bellevuebos, onder andere op vraag van gemeente Kortessem, twee hondenlosloopzones ingericht. Eentje ter hoogte van Wouddal en eentje ter hoogte van de ingang aan de kant van het Hemelspark. Deze zijn respectievelijk 1.5 ha en 0.5 ha groot. Voor de losloopzone aan Wouddal dient er nog een aansluiting gemaakt te worden naar het bestaande wandelpad. De bedoeling is dat er op de wandelroute twee zones zijn waar de hond niet aan de lijn moet. Deze aansluiting zal na het broedseizoen gemaakt worden. Ook in het nabijgelegen Jongenbos vind je een kleine hondenlosloopzone aan de ingang van de Mortselstraat.” aldus Lise Hendrick, regiobeheerder Hoge Kempen tot Voeren.

In de hondenzone kunnen honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, veilig en vrij rondlopen en ravotten. Er moeten wel een aantal richtlijnen gerespecteerd worden. Zo is elke begeleider van een hond zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het gedrag van zijn hond en dienen “ongelukjes” verwijderd te worden. Na je bezoek aan de hondenzone kan je gerust verder wandelen in de Bellevuebos, maar denk eraan om de hond(en) steeds terug aan te lijnen.

Rustplekken in de natuur

Naast de inrichting van de hondenzones werden er in het Bellevuebos een aantal nieuwe banken geplaatst. Ter hoogte van Wouddal werd er een picknickzone ingericht. Om even te genieten en bij te komen tijdens je wandeling.

Er werden ook heel wat bomen aangeplant zoals linde, boskers, eik,… Aan de rand van de percelen, werden diverse struikengordels aangeplant met onder andere Gelderse roos en hondsroos. In de loop van de zomer wordt het gebied nog fraaier gemaakt met de plaatsing van nieuwe infoborden.

Contacteer ons
Nico Vanuytrecht Boswachter Natuur en Bos
Nico Vanuytrecht Boswachter Natuur en Bos
Over Natuur en Bos

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘meer, beter en samen' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!