3300 nieuwe bomen en struiken voor de Wolfsputten in Dilbeek

Persuitnodiging bosplantactie 28 januari 2020

Op dinsdag 28 januari 2020 planten 140 kinderen niet minder dan 3300 bomen en struiken aan in de Wolfsputten in Dilbeek. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Natuur en Bos van de Vlaamse overheid nodigden zes klassen van Dilbeekse scholen uit om deze bomen en struiken mee te komen planten.

Op een oppervlakte van 1,3 hectare wordt een bos en een struikengordel aangeplant. De soorten bomen en struiken die aangeplant worden zijn inheemse autochtone soorten zoals wintereik, beuk, haagbeuk, hazelaar, hulst, sleedoorn en meidoorn.

Inrichtingswerken Wolfsputten naderen einde

In 2018 startte Natuur en Bos van de Vlaamse overheid met inrichtingswerken in het natuurgebied de Wolfsputten in Dilbeek. De werken passen in het natuurbeheerplan en naderen nu hun eindpunt. De werken zorgen ervoor dat zowel de natuurwaarden als de beleving van het gebied sterk verbeteren. De blikvangers van de inrichtingswerken zijn ongetwijfeld de nieuwe hondenlosloopzones en het uitkijkplatform. Tal van nieuwe en vernieuwde paden zorgen ervoor dat de bezoeker de Wolfsputten het hele jaar door kan ontdekken en dat de kwetsbare en vaak natte delen van de Wolfsputten toch topnatuur kunnen blijven. De natuur in Wolfsputten is immers Europees beschermd. Door de inrichting en het beheer wil Natuur en Bos deze natuurwaarden zo goed mogelijk beschermen en zelfs verbeteren.
 

Uitkijken naar het voorjaar

Dit voorjaar staan nog enkele werken op het programma zoals het afwerken van de onthaalzone, verbeteren van enkele paden en plaatsen van enkele zitbanken.
 

Welkom op de plantactie

We nodigen u van harte uit op de plantactie die plaatsvindt op dinsdag 28 januari 2020. De kinderen planten boompjes en struiken vanaf 9u. De plantactie vindt plaatst aan de Wolfsputten langs de Kloosterstraat in Dilbeek. Neem best vooraf contact op met de boswachter om af te spreken.
 

Tom Brichau

boswachter, Natuur en Bos

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over het Agentschap voor Natuur en Bos

Het Agentschap voor Natuur en Bos koestert, beschermt en ontwikkelt ruim 90.000 hectare aan natuurgebieden, bossen en parken in Vlaanderen.

Waardevolle natuurprojecten? Daar zet Natuur en Bos graag mee de schouders onder, met financiële steun én vakmanschap. Van het planten van je eigen bos, over initiatieven die streven naar een hogere natuurkwaliteit, tot verbindende projecten voor toegankelijke natuur in je buurt. Onder het motto ‘samen voor meer en beter' creëert Natuur en Bos met diverse partners een groter draagvlak voor natuur.

Van Europese topnatuur op onbetreden plekken tot bescheiden natuurpareltjes vlak bij je voordeur: in de meer dan 300 natuurgebieden van Natuur en Bos valt altijd iets te beleven. Leef je uit op multimovepaden en natuurlopen, ravot in de speelzones, voel je zen in de natuuroases of spot unieke dieren vanaf de uitkijkplatformen.

Welkom in de Vlaamse natuur!